Registrace | Zapomenuté heslo

Zrak je pro člověka nejdůležitějším smyslem – získáváme díky němu až 80 % všech informací o svém okolí. I proto nás jakýkoliv zrakový nedostatek může velmi omezit a podstatně snižuje kvalitu našeho života. Přesto řada lidí o svůj zrak nepečuje tak, jak by měla.

Dospělí

Pálení žáhy – jak mu předcházet a jak ho zmírnit, když nás trápí?

Pálení žáhy – jak mu předcházet a jak ho zmírnit, když nás trápí?

19. 01. 2015

Nepříjemné pálení žáhy prý čas od času postihne každého pátého Čecha. Asi i vy už jste se s tímto bolestivým pocitem, který se z oblasti kolem žaludku rozlévá do celého hrudníku, setkali. Na vině jsou žaludeční šťávy, které vytékají nahoru do jícnu a dráždí jeho citlivou sliznici. Co pálení žáhy způsobuje, jak ho zmírnit a jak mu předcházet?  celý článek


Úrazy na lyžích a jak jim předcházet

Úrazy na lyžích a jak jim předcházet

16. 01. 2015

Jedny z nejčastějších úrazů lyžařů jsou zlomeniny končetin, a to zejména horních. Lidé totiž mají tendenci se při pádu chránit rukama. Při pádu na záda ale může dojít i vážnějšímu poranění páteře nebo hlavy. Jaká je prevence a první pomoc u nejčastějších zimních úrazů?  celý článek


Bolest za krkem - několik tipů jak jí předcházet a jak se jí zbavit

Bolest za krkem - několik tipů jak jí předcházet a jak se jí zbavit

12. 01. 2015

Trávíte několik hodin denně u počítače? Řídíte hodně auto? Skláníte často hlavu, abyste zkontrolovali displej svého mobilního telefonu? Spíte na břiše? Všechny tyto činnosti mohou způsobit nepříjemnou bolest krční páteře, která navíc občas vystřeluje až do hlavy nebo hrudníku. Jak takovým problémům předejít?  celý článek


4 potraviny, které byste v roce 2015 měli zařadit do jídelníčku

4 potraviny, které byste v roce 2015 měli zařadit do jídelníčku

05. 01. 2015

Práškový čaj matcha, exotické liči, aromatický rozmarýn a netradiční kokosová mouka. To jsou potraviny, které zatím řada Čechů ve větším množství nekonzumuje. Celá řada lidí je dokonce zatím ani nikdy neochutnala. Přečtěte si, jak mohou prospět zdraví, a proč stojí za to, je do jídelníčku letos zařadit.  celý článek


Jak během novoročních oslav zmírnit negativní dopad alkoholu?

Jak během novoročních oslav zmírnit negativní dopad alkoholu?

29. 12. 2014

Bolest hlavy, pocity na zvracení, únava, bolesti svalů. Každý, kdo někdy vypil větší množství alkoholu, tyto pocity dobře zná. Jediný stoprocentně účinný způsob, jak se těmto nepříjemnostem vyhnout, je alkohol nepít. Nebo aspoň nepřekročit jistou míru. Při novoročních oslavách to ale mnozí nedokážou.  celý článek


Jak nepřibrat během vánočních návštěv u příbuzných?

Jak nepřibrat během vánočních návštěv u příbuzných?

22. 12. 2014

Podle průzkumu britských dietologů sní běžný obyvatel Velké Británie o vánočních svátcích a těsně po nich každý den o 500 kalorií víc než během zbytku roku. Takové množství kalorií navíc znamená, že za období mezi Štědrým dnem a Novým rokem může člověk s průměrným metabolismem přibrat zhruba tři kila. Jak to udělat, abyste mezi tuhle skupinu lidí nepatřili zrovna vy?  celý článek


Tři jednoduchá cvičení, která zmírní předvánoční stres

Tři jednoduchá cvičení, která zmírní předvánoční stres

12. 12. 2014

Nakupování dárků v přeplněných nákupních centrech, pečení cukroví, úklid domácnosti, pracovní povinnosti, vánoční večírky a návštěvy příbuzných. Adventní čas bývá pro většinu lidí velmi hektické roční období plné nervozity. Místo klidu a pohody, který si obvykle v předvánočním čase chceme užít, na řadu lidí dopadá ještě větší míra stresu než jindy. Jak se mu vyhnout? celý článek


Co dělají takzvaná éčka v potravinách?

Co dělají takzvaná éčka v potravinách?

28. 11. 2014

Lidový název éčko používáme pro širokou škálu přídatných potravinářských látek. Zjednodušeně řečeno zlepšují éčka vlastnosti potravin. Jídlo nám vydrží déle čerstvé, vypadá lépe na pohled, má lepší chuť. Někteří lidé se snaží z vlastního přesvědčení éčkům co nejvíc vyhýbat. Jiní věří tomu, že právní předpisy ošetří to, že se nám do organismu dostanou jen éčka, která nám nemohou nijak škodit. Jak jste na tom s éčky vy? Čtete si na obalech potravin, jaké přídatné látky obsahují?  celý článek


Jak nám škodí smog?

Jak nám škodí smog?

24. 11. 2014

Víte, že smog pravděpodobně zvyšuje riziko onemocnění rakovinou? Zvlášť nebezpečný je pro nastávající maminky a těžce dopadá na zdraví předškolních dětí. Možností, jak se jeho negativním dopadům bránit není moc, ale přesto existují.  celý článek


Proč by Češi měli jíst víc česneku?

Proč by Češi měli jíst víc česneku?

21. 11. 2014

Některými opovrhovaná zelenina s charakteristickým zápachem, pro jiné oblíbená přísada, která dodá jídlu správný říz. Dezinfikuje, zrychluje metabolismus, zlepšuje krevní oběh a posiluje imunitní systém. Přečtěte si, proč je česnek přírodní všelék a proč byste si ho měli aspoň občas dát. celý článek