Registrace | Zapomenuté heslo

Zrak je pro člověka nejdůležitějším smyslem – získáváme díky němu až 80 % všech informací o svém okolí. I proto nás jakýkoliv zrakový nedostatek může velmi omezit a podstatně snižuje kvalitu našeho života. Přesto řada lidí o svůj zrak nepečuje tak, jak by měla.

Aktuality

Co dělají takzvaná éčka v potravinách?

Co dělají takzvaná éčka v potravinách?

28. 11. 2014

Lidový název éčko používáme pro širokou škálu přídatných potravinářských látek. Zjednodušeně řečeno zlepšují éčka vlastnosti potravin. Jídlo nám vydrží déle čerstvé, vypadá lépe na pohled, má lepší chuť. Někteří lidé se snaží z vlastního přesvědčení éčkům co nejvíc vyhýbat. Jiní věří tomu, že právní předpisy ošetří to, že se nám do organismu dostanou jen éčka, která nám nemohou nijak škodit. Jak jste na tom s éčky vy? Čtete si na obalech potravin, jaké přídatné látky obsahují?  celý článek


Jahody – prevence proti infarktu i zbraň proti stárnutí mozku

Jahody – prevence proti infarktu i zbraň proti stárnutí mozku

25. 06. 2014

Jahodová sezóna je v plném proudu, sladké červené ovoce si teď můžete nejen koupit, ale na řadě plantáží po celé ČR si je dokonce můžete sami nasbírat. Přečtěte si řadu důvodů, proč patří jahody mezi nejzdravější potraviny, jaké si můžete v létě dopřát.  celý článek


Léto a pitný režim – proč nepít ledově chladné nápoje?

Léto a pitný režim – proč nepít ledově chladné nápoje?

20. 06. 2014

Všichni víme, že dodržování správného pitného režimu je zvlášť v létě velmi důležité. Voda totiž tvoří 60% hmotnosti našeho těla. Kromě mnoha jiných funkcí pomáhá voda regulovat teplotu našeho organismu a zabraňuje tak v létě jeho přehřátí. Jaké jsou zásady letního pitného režimu?  celý článek


5 potravin, které vám uleví od stresu

5 potravin, které vám uleví od stresu

16. 06. 2014

Každodenní pracovní povinnosti, starost o domácnost, o děti, nedostatek volného času pro sebe… Mnoho lidí se dnes potýká s tím, že žijí neustále pod tlakem a cítí se ve stresu. Přečtěte si, jaké potraviny vám mohou pomoci získat pocit klidu a lepší náladu.  celý článek


Zásady zdravého grilování

Zásady zdravého grilování

13. 06. 2014

Karcinogenní látky, které mohou napomáhat bujení rakovinných buněk, vznikají při každé tepelné úpravě masa na ohni. Tedy při každém grilování. Jejich množství se ale dá snížit. Jak?  celý článek